tirsdag 15. mars 2011

En ulykke kommer sjelden alene

Folk sier ofte at "En ulykke kommer sjelden alene". I tilfellet Japan så stemmer dette så absolutt. Først skjelvet, så tsunamien og nå faren for atomutslipp. I tillegg tar det gjerne tid før man skjønner omfanget av en slik katastrofe.

I aksjemarkedene er det ikke uvanlig at bratte fall etterfølges av mer fall. Jeg har sett på projeksjonene for de siste 8 børsdagene for å se når røde lamper begynte å lyse:


Denne animerte GIF filen viser at de røde lampene lyste først på torsdag forrige uke. Dette var før jordskjelvet men likevel en særdeles dårlig dag på børs preget av uro i Midtøsten, høy oljepris, dårlige økonomiske nyheter fra Asia og ny nedgradering av Spania. På fredag morgen (europeisk tid) kom så jordskjelvet og børsene fikk ennå en grunn til å falle. Bruddet av den lange trenden var et faktum, stop-loss ble utløst sammen med at tekniske støtter og MA-kurver ble brutt.

Etter denne torsdagen viste projeksjonene stor statistisk sannsynlighet for videre fall (se mini-chart i nedre del av bildet). Statistisk sannsynlig fra tidligere tilfeller nådde et lavmål på mandag denne uken men kurvene peker ennå ned - statistisk sett.

Heldigvis er det ikke alltid flertallet vinner og det kan godt hende at børsen likevel snur raskt opp fra disse nivåene. Likevel synes det å være stor fare for videre fall de neste dagene - slik jeg ser det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg