tirsdag 2. august 2011

Nedtrend bekreftes

Ingen tvil etter dagens handel. Bulls som håpet på at en mulig opptrend kunne holde ble feid av banen av en ny dårlig dag på børs. I løpet av kvelden har USA falt enda mer og hovedindeksen ser ut til å bryte 400 med klar margin om dette holder seg gjennom natten. Dermed vil morgendagen etter all sannsynlighet også sette ny bunn for året. Her er det første av kveldens chart:


Dette viser øvre og nedre tradingbånd for OSEBX (grønne linjer), nedtrend siden april (stiplet rød) og mulig opptrend (blå linjer). Så opptrenden ble med all tydelighet brutt i dag og nedtrenden er ennå inntakt. Indeks er nå nede rundt årets laveste nivå er ser ut til å bryte ned av denne i morgen. Basert på futures nå i kveld ser estimert bilde ved åpning på onsdag slik ut:


Om det blir så ille som futures indikerer så nærmer indeks seg nedre gulv i negativ trend. Nå kan ennå mye skje i løpet av natten og STL holdt seg meget godt i dag (tilnærmet uendret). Kanskje vil et kraftig fall lokke inn bunnfiskere? Men, merk at spredningen historisk sett er stor og at det finnes noen kraftige bouncer også blandt lignende forløp. Ser man på fordelingen av negative og positive forløp så er imidlertid trenden klart negativ i forhold til normalen (se minigraf).

Sist vil jeg vise en animasjon av mulige forløp for morgendagen og hvordan dette vil kunne gi seg utslag i prediksjonene basert på historiske forløp. Her har jeg brukt en kortere tid for matching fra begynnelsen av juni til nå:


Heller ikke dette er spesielt lystig for BULLs selv om det skulle bli en opphenting i løpet av dagen. Mye tyder på at markedet kan gå ennå en del lengre ned og bunne ut i noen uker før det evt. blir bedre.

Men, det er lov å begynne å tenke på kortsiktig bunnfiske for dem som liker det. Det har falt mye  og lenge nå. Noen stor bedring før jobbtallene har jeg imidlertid liten tro på. Her er chartanimasjonen over de mest sammenlignbare forløp for de neste 2 månedene. Her er det store sprik og merk også at øvre standardavvik ligger over normalen. Får man altså bounce fra disse nivåer kan den bli sterk:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg