mandag 6. februar 2012

Backtrading

Det er lenge siden forrige blogginnlegg her i gården. Jeg vil denne gangen fokusere på hvordan metoden med å sammenligne tidligere forløp med dagens har slått til de siste månedene.

Slik så det ut i begynnelsen av desember 2011:


Til nye lesere bør det forklares at dette viser lignende forløp fra hovedindeksen på Oslo Børs matchet opp mot situasjonen som var den 5. desember 2011. De oransje kurvene viser de 20 mest sammenlignbare forløp fra tidligere. Røde og blå punkter viser topper og bunner mens grønt skravert område viser øvre og nedre standardavvik for de undersøkte tilfellene. Siste men ikke minst viser bjelkediagrammet hvor mange av de undersøkte tilfellene som endte høyere etter N dager mot normalen (grå strek),

Chartet den gang indikerte et pullback om enn ikke så sterkt som det ble. Deretter ble det antydet oppgang opp mot 400 som jo indeksen etter hvetr nådde og stanget mot en stund.


Overstående chart viser situasjonen slik det fremstod etter dippen i desember. I det korte perspektivet som her er valgt så indikerte matchingen en sannsynlighet over normalen for bounce. Utfallsrommet var imidlertid stort og indeks fulgte da også øvre standardavvik til slutt.


Ovenfor vises status ved årets begynnelse. Etter et lite julerally så indeksen ut til å kunne stabilisere seg på nivåer rundt 400. Her beveget chartet seg i flere uker inntil det ble brudd opp for en snau uke siden.

Den 20 januar så chartet ut som ovenfor. En sterk indikasjon på videre stigning ble gitt (sjekk bjelkediagrammet).


Her er situasjonen etter dagens handel. Videre oppgang indikeres og 420 ser ut til å være et naturlig mål. Men, som alltid bør man være klar over utfallsrommet som indikert ved de ytre scenariene som spriker mellom 370 og 450 rundt midten av mars.

2 kommentarer:

  1. Hei, fin blogg! Har du en mailadresse?

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig tilbakemelding. Du når meg på: gomoku.san@gmail.com

    SvarSlett

Populære innlegg