tirsdag 5. oktober 2010

Over 1150

I kveld så brøt SP500 1150 grensen med klar margin og endte til slutt over 1160. Som tidligere nevnte har dette vært en motstand jeg har fulgt nøye. Muligheten for å bryte denne har vært den ene av grunnene til at jeg har blitt sittende i BULL derivater. Det skal bli spennende å se hvor dette bærer videre men slik jeg vurderer det så er utsiktene gode.

Oslo hang lenge etter SP500 men steg til slutt pene +1.1%. Men, nok en gang var det lavere enn utviklingen i USA skulle tilsi. Mye av grunnen til dette var TEL som hadde en svak dag. Oslo var relativt sett -0.3% dårligere enn USA. Hovedindeksen endte på 384.73. Det er nå ingen sterk motstand oppover og ser man på fordelingen av OSEBX avslutninger for året så ser den slik ut:
Den grønne firkanten viser hvor indeksen er nå. De mørke bjelkene viser nivåer som kan fungere som støtte/motstand. På fredag kommer jobbtallene fra USA og før det kommer flere vikrige tall som f.eks. GDP for Euroområdet. Det skal bli svært spennende å følge resten av uken. Jeg tror sjansene er gode for et byks oppover de neste ukene nå som 1150 i SP500 ble passert med god margin. Det er en økende fokus på at aksjer har en svært lav verdisetting sammenlignet med bonds. Q3 ventes inn sterkt og om dette slår til vil det kunne drive indeksen mot nye høyder for året.

Her er projeksjoner basert på dagens avslutning i Oslo:


Som man kan se indikeres en over gjennomsnitt positiv utvikling og ennå god oppside i markedet. Litt lengre ut i november spriker anslagene og det spørs om de 11 tilfellene som her er brukt som grunnlag kan si noe fornuftig om utviklingen såvidt langt frem i tid.

Jeg holder ennå det som nå har blitt årets desidert lengste BULL-trade da jeg ikke ser noen grunn til å hoppe av ennå.

SP500 endte opp ca. +0.6% etter at Oslo stengte. SP500 futures står nå i 1156 som er opp omtrent +0.5% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 386.80, OBXEXDBULL på 62.85 og OBXEXDBEAR på 26.20. Det kan godt være at Oslo Børs stiger mer fra start i dag da de i de siste dagene har dannet seg et etterheng i forhold til USA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg