onsdag 4. mai 2011

Situation room 4 mai 2011

Dagen begynte svakt, tok seg optimistisk inn igjen men falt så kraftig tilbake og endte på LOD. Jeg vil først vise et chart over gjennomsnittet av tidligere tiders lignende forløp:



Venstre del av chartet viser gjennomsnitt samt øvre og nedre standardavvik for de tilfellene som er plukket ut til å matche dagens situasjon best. Høyre side viser så gjennomsnittet av hvordan disse har utviklet seg (svart kurve) og øvre/nedre standardavvik (blå/rød kurve) den neste måneden. Avvik fra normalutvikling vises ved skraverte linjer. I dette tilfellet viser analysen at tidligere tider har utviklet seg i gjennomsnitt negativt (rødt skravert område). I nedre høyre del av chartet vises hvor mange av tilfellene som har vært i pluss/minus etter N-dager. Grønn linje viser normalen for positive utviklingsforløp. Her er det kun snakk om pluss/minus i forhold til nåpunkt og ikke hvor mye pluss eller minus det er snakk om.

Neste chart viseren plot av de utvalgte forløpene og hvordan de har utviklet seg den neste måneden. De grå områdene viser hvor de fleste kurvene beveger seg og kan sees på som klynger (clusters) av tidligere forløp:


Her er det i hovedsak 2 scenarier som tidligere har manifestert seg. a) indeks stabiliserer seg og stiger svakt videre i nedre del av grønn trendkanal. b) Indeks bryter ned og følger stiplet bearish trendkanal. Slik dagen utviklet seg virker b) mest sannsynlig.

Til sist en liten animasjon av de 9 mest sammenlignbare forløp:


Her kan man se at spriket er stort og antatt utfallsrom for de neste dagene likeså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg