fredag 8. juli 2011

Ned igjen eller videre opp?

Et kjapt blogginnlegg fra en som egentlig nyter ferien. Men, situasjonen i chartene akkurat nå er interessant. En kraftig opphenting etter Hellasavklaringen har fått OSEBX til å stange i taket av den fallende trendkanalen. Så er spørsmålet hvor det går videre herfra. Et bearish scenario kan ende som i november 2000:


Det finnes historisk sett imidlertid flest positive scenarier gitt dagens utvikling siden begynnelsen av april. Se f.eks. hva som skjedde etter den 18. mai 2005:


Chartet viser med all tydelighet at flest scenarier har beveget seg innefor en blå trendkanal som indikert på bildet. Det vil isåfall bety en nedsiderisiko rundt 415-420 de neste dagene. I det korte bildet ser situasjonen slik ut:


Alle charts er basert på at antatt åpning på mandag holder seg dagen ut. Clusteranalysen kan forvirre litt da de positive scenariene er mer samlet mens de negative spriker mye mer. Likevel viser minigrafen i alle charts at det har historisk sett vært flere positive forløp N-dager frem i tid enn normalt (grønn kurve).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg