søndag 17. juli 2011

BULL/BEAR Showdown

Hovedindeksen på Oslo Børs har korrigert noe tilbake fra oppgangen siden slutten av juni. Fremdeles ligger indeks innefor en fallende trendkanal fra begynnelsen av april. Men, mulig ny trend oppover som ble diskutert i forrige innlegg er ennå ikke brutt:



Chartet viser historiske forløp som minner om dagens situasjon tilbake til da den fallende trendkanalen ble etablert. Noen av disse har fortsatt markert lavere. Faktisk har 1 av 3 forløp falt godt under 400 merket. Men, omlag 2/3 av alle tilfeller har etablert seg innenfor en stigende trendkanal som vist ved clusteranalysen (grått område).

Futures indikerer akkurat nå en positiv åpning på børsen til uken. Animasjonen nedenfor viser hvordan de historiske forløpene ser ut ved forskjellige utviklinger av OSEBX på mandag. I dette tilfellet har jeg are betraktet forløp siden midten av april:


Som vanlig er det slik at en positiv dag har historisk gitt større sjanse for nye positive dager. De neste 2 ukene som kommer vil enten bekrefte nedtrend eller bryte denne og sannsynliggjøre ny opptrend.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg