lørdag 12. november 2011

Tidsperspektiv

I aksjemarkedet kan betraktes i ganske så forskjellige tidsperspektiv. Det gjør det til tider vanskelig å diskutere da man snakker forbi hverandre grunnet forskjellig perspektiv. Det som er relevant for en daytrader er støy for en som holder i ukesvis.

I det følgende skal jeg vise 3 forskjellige charts som matcher tidligere indeksforløp på Oslo hoveindeks med dagens situasjon. Først med fokus på de siste 5 dager:


Her er tendensen ubetinget positiv. I de 50 tilfellene som matcher best med siste uke så har godt over gjennomsnittet (rundt 70%) endt høyere i uken derpå. Dette ses på blå stolper som rager over kurven for gjennomsnittlig utvikling.

Her er chartet med matching mot siste måned:


Også her er situasjonen den at langt de fleste av de 50 undersøkte matchene har gått høyere i uken som kommer (70-75%). Men, både her og i forrige chart er det selvsagt verdt å merke seg at i de tilfellene det har falt så har det til dels falt kraftig.

Her er situasjonen i et 3 måneders perspektiv med uthevet best match fra 13. november 2006:


Her er bare de 10 mest sammenlignbare forløp tatt med. Det grønne området viser gjennomsnittlig utvikling +/- 1 standardavvik. I matchen fra 2006 så ser man desembereffekten ganske tydelig. Ellers er det viktig å påpeke at det matches mot alle årets tider og ikke tatt hensyn til måned. De fleste av disse tilfellene høyere rundt 1 måned frem i tid men før det har mange hatt en liten dipp ned mot omregnet 380. Ved årets slutt har de fleste forløpene endt i området 385 - 425.

Til slutt et titt på hvordan det har gått siden forrige blogginnlegg:


Den beste matchen fra 22 februar 1983 (grå kurve) viste seg å holde ganske godt stikk og akkurat nå ligger OSEBX på gjennomsnittet av de 30 tilfellene som ble undersøkt den gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg