lørdag 9. oktober 2010

Uken som gikk samt prognoser for oktober og Q4

OSEBX endte opp +1.7% i uken som gikk. Dette betyr at hovedindeksen er opp +2.1% i oktober (det samme som SPX i USA). For året er OSEBX nå opp +4.8% og SPX +4.3%. Et chart over de neste ukene ser nå slik ut:


Jeg har jobbet i helgen med å forbedre mønstergjenkjenningsalgoritmen og har oppnådd mye bedre resultater med det. I tillegg har jeg lagt inn plotting av de tidligere forløp som er brukt i prognosen. Tallet 32 som vises i midten er antall tilfeller som er tatt med i beregningen. Utvalget som er med i denne prognosen er valgt ut på grunnlag av matching av forløpet siden augustbunnen.

Som man kan se så indikerer dette utsnittet av historien en oppside til midten av november iallefall. Historisk snitt for videre utvikling til slutten av oktober ser ut til å ligge rundt 396 med normal nedside 380 og oppside 413. Altså en normalfordelt utvikling mellom -2.4% og +6.0% med snitt på +1.8%.

Ser man på chartet i et lengre perspektiv så ser bildet enda bedre ut. Her er perioden utvidet og matching foretatt helt bak til juli (klikk på bildet for full oppløsning):


Her er det bare 14 tilfeller som er tatt med i beregningen. Dette er de 14 tilfellene siden 1983 som matcher best med forløpet siden juli. Man kan se gjennomsnitt + øvre og nedre standardavvik samt hvert enkelt forløp i den venstre delen av chartet. Disse tilfellene viser en forbausende bullish projeksjon med lite nedside og et potensial mellom 393 og 436 (snitt 424) på hovedindeksen ved årets slutt. Også her indikeres et pullback i siste halvdel av november. Man kan bli litt lurt av gjennomsnittsverdiene så det kan være greit å se litt bak dette og på de enkelte linjene som viser de utvalgte scenariene hver for seg. Selv om det blir litt rotete så kan man iallefall ta med seg at her er det rom for mange variasjoner innenfor normalområdet.

For ikke å bli revet helt med så kan det være greit å se på projeksjoner i fortiden og hvordan indeks faktisk har utviklet seg. Her er en video som viser projeksjoner fra begynnelsen av mars i år til nå (for best kvalitet velg 720p fra menyen nederst til høyre):



Her kan man godt se hvordan projeksjonene varsler fred og ingen fare før store fall. Se f.eks. april og juni rett før det faller. Ny historie skrives hele tiden og man kan ikke ukritisk ekstrapolere tidligere forløp inn i fremtiden. Uansett så er det interessant å se hvordan tidligere utviklinger har vært. Det kan synes som etablerte trender projeseres godt. Utviklingen siden september har vært godt innefor projeksjon.

Ellers endte SP500 fredag kveld opp ca. +0.2% etter at Oslo stengte. SP500 futures endte på 1160.50. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 389.80, OBXEXDBULL på 63.40 og OBXEXDBEAR på 25.95. Det vil i så fall være den 12. positive mandags åpningen på rad. Men, først må Asia gjøre unna sin handledag...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg