søndag 19. desember 2010

Helgeanalyse

Hovedindeksen satte ny årsbeste på fredag med 424.91. Uken endte opp +1.7% og desember har så langt gitt en oppgang på +7.3%. For året til nå har OSEBX steget 14.4%.

Jeg har sett litt på tidligere forløp men denne gangen med vekt på perioden fra begynnelsen av oktober og til nå. I det følgende viser 3 forskjellige charts projeksjoner for de 50 mest sammenlignbare forløp siden 1983 med forskjellige grader av vekt på eldre indeksverdier.


I dette første chartet vises utviklingen om man legger like stor vekt på elde indeksverdier som yngre. Dette betyr at verdier fra oktober teller like mye i matchingen som de fra desember. Som man kan se er standard avvik stort sett likt i hele perioden (blå og rød stiplede linje).


I det andre så legges det lineært mindre vekt på eldre verdier. Det betyr at nyere historie tillegges mer vekt i matchingen. Dette ser man ved at det spriker mer i de eldre verdiene til venstre.


Det tredjechartet viser en kvadratisk mindre vektlegging av eldre indeksverdier. Her er det stort sprik i oktober mens desember matches veldig nøyaktig.

Av de grønne boblene kan man se at alle 3 chart viser størst sannsynlighet for videre stigning men at nedsiden er stor på ytterpunktene. Sannsynligheten for stigning er mellom 64% og 74% etter 20 handledager (om man da skal tro at historien gjentar seg). Snittet for faktisk avkastning blir imidlertid dratt ned av de få sterke korreksjonene som er med i regningen.

Når det gjelder åpning på mandag så endte SP500 opp ca. +0.2% etter at Oslo stengte på fredag. SP500 futures har steget til 1238 eller omtrent +0.1% fra stengetid i Oslo. Om dette holder seg så ville det normalt kunne gi en OSEBX åpning på rundt 425.20, OBXEXDBULL på 73.15 og OBXEXDBEAR på 21.90.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg