onsdag 23. februar 2011

Har korreksjonen startet?

OSE har nå mer eller mindre falt sammenhengende i snart 2 uker. Og det i en periode hvor oljeprisen har steget kraftig. OSEBX er igjen i minus for året. Her er chartet etter stengetid på OSE i kveld:


MA-50 er brutt men ikke mer enn at det kan komme en reaksjon opp slik også projeksjonene av tidligere forløp synes å antyde. Av de 30 tidligere forløp som er undersøkt her så har omlag halvparten gått i pluss de neste ukene. Dette er lavere enn gjennomsnitt for slike beregninger.

Etter at Oslo stengte endte SP500 ned ca. -0.4%  (SP500 futures har falt til 1305.25). Brentoljen har imidlertid steget +1.9%. Om dette holder seg så bør det kanskje kunne gi Oslo en åpning på -0.1%, eller OSEBX på rundt 434.20, OBXEXDBULL på 75.35 og OBXEXDBEAR på 21.00. Skulle det bli en ny dag ned i morgen kan bildet endre seg til dette:


Dette er situasjonen dersom OSEBX skulle falle nye -0.5% i morgen. Av de 20 tidligere forløpene som er undersøkt her så er det en overvekt av negative scenarier. Bare rundt 40% har endt i pluss de neste ukene og det er meget lavt i forhold til normalen (grønn linje i mini-chartet - bak 40%-40%-45%).

Indeks bør altså helst opp i morgen om trendkanal fra i sommer ikke skal brytes og MA-50 skal holde som støtte. Skulle indeks ende ned som antydet så vil det ikke være unaturlig med et videre fall ned mot 420 - og kanskje under det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg