torsdag 10. februar 2011

Mulighet for midlertidig pullback

Hei igjen. Har i det siste sett tegn til at USA og Europa kan stå foran et pullback.Jeg baserer dette på følgende chart som viser S&P 500 etter stengetid i går kveld:


I all hovedsak indikeres en videre positiv utvikling innenfor trendkanal. Men, om man ser på andelen av scenarier som er positive/negative etter N dager (se nede til høyre) så vil man se at dette har vært et naturlig tidspunkt for et pullback - antageligvis ned mot MA-20 i første omgang. Laveste verdi av andel positive scenarier er etter 7-10 dager og rundt 30-40% på det laveste og det er betydelig lavere enn 55-60% som er normalt. MA-20 på det tidspunktet vil ligge rundt 1300 ser det ut til.

Her er bildet for DAX:


Dette er situasjonen etter stengetid i går. Også her vises en bias fra tidligere forløp at det kan snart begynne et pullback som ender om 5-10 handledager.

Hvor mye prediktiv verdi tidligere forløp har på dagens situasjon kan man selvsagt spørre seg men slik som beskrevet har det altså utviklet seg i tidligere tider. Gjennomgående for begge charts er den positive trenden som i de fleste tilfellene har forblitt intakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg