fredag 1. april 2011

Oppsummering Q1 og utsikter Q2

Første kvartal unnagjort på verdens børser og status er at Oslo og DAX er opp 2-3% mens S&P 500 har steget omtrent dobbelt så mye. For Oslo sin del har det altså vært relativt flatt men med gode tradingmuligheter rundt Japanjordskjelvet for den risikovillige.

Selv om det amerikanske aksjemarkedet har steget mer enn europeiske børser så har også amerikanske dollar tapt seg over 6% mot Euro i samme periode. Hadde man altså satset på USA istedet for Tyskland så ville man i Euro ha kommet bedre ut på DAX tross alt.

Men i sum har altså markedene gått lite og for OSEBX sin del så har indeksen stanget mot 450 nivået flere ganger. På første dag i Q2 har indeksen brutt opp men det gjenstår å se om den kan etablere seg over dette nivået. Når man betrakter lignende situasjoner i Oslo tidligere så ser bildet slik ut:


Det går tydelig frem at i de fleste tilfellene så har indeks gått til høyere nivåer herfra og om man er optimist så vil det kunne være mulig å nå 480 før sommerferien begynner. Minigrafen nede til høyre viser at det oftere enn normalt har vært en positiv utvikling på børsen i lignende situasjoner siden 1983.


Tar vi med den statistiske fordelingen med øvre og nedre standardavvik samt gjennomsnitt så ser bildet også udelt positivt ut.

Lykke til alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg