tirsdag 26. april 2011

Utsikter for våren

OSE er i all hovedsak flat for året så langt. I forhold til S&P 500 og DAX ligger vi omlag 4-5% lavere. Når det gjelder S&P så blir dette utlignet av dollarfallet mens DAX har gjort det merkbart bedre enn OSE så langt i år. Dette kan synes rart med så sterk oljepris men grunnet dollarfallet så er ikke prisen ikke like sterk målt i norske kroner.

Avhengig om man er negativ eller positiv til markedet kan man se for seg scenarier med dannelse av en oppadstigende trendkanal (se blå og grønn kanal i chartene nedenfor) eller en negativ kanal som tar hovedindeksen nedover mot 420 nivået igjen (se stiplet kanal i chartet):


Lignende tilfeller siden 1983 viser at det i de fleste tilfellene har gått oppover fra en slik situasjon som vi har nå. Visualiseringen viser dette ved mørkegrå felter som bakteppe for projeksjonene. Mørke felter viser tyngdefelt for projeksjoner av sammenlignbare situasjoner frem i tid. I et litt lengre perspektiv ser det slik ut:


En optimistisk utvikling er indikert ved blå trendkanal. Denne forutsetter et løft i de nærmeste ukene opp mot 460-470. En mer moderat tese kan være at vi nå konsoliderer litt for så å stige videre mot 450-460 (grønn kanal). Om det er bearish (stiplet grå kanal) så bør det brekke nedover igjen snart og ta indeks ned under 430.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg