onsdag 18. mai 2011

Kan det komme brudd opp?

Vi nærmer oss enden på trekanten som dannes av fallende topper og stigende bunner. Det nærmer seg en avgjørelse på om stiplet nedtrend skal bekreftes eller blå opptrend opprettholdes:

Indeks viser forventet åpning i morgen. Langt de fleste lignende situasjoner siden 1983 har endt i brudd opp. Dette vises ved den grå skyen som angir hvor de fleste av tidligere tiders utviklingsforløp har vært.

Også verdt å merke seg er at om indeks stiger til 440 nå så vil de viktige MA-10, MA-20 og MA-50 alle være brutt og det i seg selv vil kunne dra indeks oppover. De siste dagene har indeks flere ganger vært under den nedre blå trendlinjen men alltid hentet seg inn til slutt. Av de 23 tilfellene som er undersøkt her så endte omlag 75% i pluss 2-10 dager frem i tid. Undersøker man de 40 mest sammenlignbare tilfellene så ligger dette tallet på rundt 70%. Dette er uvanlig høye verdier.

Selv har jeg vært skeptisk til S&P 500 i det siste og indeksen har vist svakhetstegn. Men, avslutningen i kveld var overbevisende og indeksen reagerte dermed opp fra en mulig nedre trendlinje som vist i følgende chart:


Utsiktene er imidlertid spesielt positive og empiri tilsier en nøytral til negativ utvikling videre. Når det gjelder DAX så har den vært i god form til nå i år og lignende situasjoner fra de siste år tyder mest på en videre positiv utvikling innenfor en sterkt bullish trend:


Det gule punktet i venstre kant viser en "match" fra slutten av februar som ikke endte godt den gangen. Men, den gang ble jo fallet i all hovedsak utløst av jordskjelvet i Japan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg