torsdag 12. mai 2011

Ubestemmelig marked

OSE har i 2011 beveget seg i området +4% til -5% og hovedindeksen er nå ned -0.9% for året mens OBX indeksen er ned -1.8%. I dag ble det en ny dag med nedgang på rundt -1.1%. Her er det første av dagens chart:


OSEBX er under MA-10, MA-20 og MA-50. Men, det er ikke langt opp og skulle indeks bryte over sånn rundt 440 så er det gode muligheter for at teknikerne kaster seg på og skaper momentum oppover. I tidligere tider har dette skjedd en del ganger som indikert ved den går skyen bak de mest besøkte områdene for de neste dagene. Her er en animasjon av forskjellige lengder av macthing:


Animasjonen viser at de fleste analysene viser stigning fra disse nivåer men en utvikling innenfor negativ trendkanal også har vært vanlig. Indeksen stoppet i dag akkurat på bunnlinjen i den blå positive trenden. Dette kan gi en reaksjon oppover. Et annet scenaro er at indeks fortsetter å bevege seg innenfor stiplet nedovertrend. Øvre stiplet trendlinje og nedre blå linje danner et rektangel som indeks i de neste ukene enten vil bryte opp eller ned fra. Retningen her tas ofte til inntekt for ny hovedbevegelse og kan trigge økt handel og selvforsterket stigning. Til slutt en animasjon over de 9 mest sammenlignbare forløp:


teksten på gul bakgrunn viser posisjoneringen (1 er mest sammenlignbar) og tilsvarende dato for dagen i dag. Her er altså alle muligheter åpne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg