mandag 22. august 2011

Rekyl eller videre ned?

Det er spennende tider på børs. Etter å ha gjennomført et kraftig fall i begynnelsen av august så tok markedet seg noe opp for så å på nytt falle tilbake i forrige uke. Nå virker det å være satt en foreløpig høyere bunn og optimistene kan håpe på en ny oppgang i emning. Spørsmålet er selvsagt om denne blir bærekraftig eller på nytt blir brutt ned i henhold til den herskende negtative trenden. Jeg har i følgende chart antydet ved en fiktiv trendkanal hvordan en slik oppgang ville kunne arte seg:





Det har vært ekstrem volatilitet de siste ukene. Av de siste 13 børsdagene så har 10 hatt en forskjell mellom dagens høy og lav som er langt utenfor normalen for de siste 14 årene. Normalen på hovedindeksen for denne forskjellen ligger rundt 1.7% med et standardavvik på 1.3%. Det vil si at med en antatt normal fordeling (ikke nødvendigvis tilfellet) så vil over 80% av alle dager holde seg under 3% mellom intradagstopp og -bunn mens snittet de siste 13 dagene har vært 4.8%.

En analyse av mulige scenarier for morgendagen kan antyde at det kan være mer nedside i vente i løpet av uken - om historien skulle gjenta seg:


Legg merke til dippen i antall positive utviklinger etter N-dager som vises som en minigraf med blåe (positive utvikling) og røde (negativ) bjelker. Merk også at det er mange utviklingsforløp som vil kunne sende indeksen ned under 330. Skulle et positivt scenario utvikle seg kan vi på den annen side fort se 370.

Det finnes gode argumenter for å se dette an fra sidelinjen med så stor usikkerhet. Men, på den annen side må man jo som kjent ta risiko for å lykkes i markedet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg