torsdag 20. januar 2011

Bounce eller videre korreksjon?

Oslo Børs har nå falt -5% fra toppen for en uke siden. Fallet på hovedindeksen var i dag på -2.5%. Det er veldig mye. Det var bare 10 handledager som var verre siste år. Dette tilsvarer en percentil på 4.5%.

Har i dag tatt med 2 forskjellige chart. Det første viser hvoran hovedindeksen ligger i forhold til MA-50 og MA-20 samt stigende trendlinje fra sommeren 2010:


OSEBX ligger nå rundt MA-50 som pleier å være et viktig støttenivå. Indeksen ligger også rett i overkant av stigende trendlinje fra i sommer.

Ser man på chartet sammen med tidligere forløp så ser det slik ut:


Denne gang har jeg sett på de 25 mest sammenlignbare forløp fra 1983 og frem til nå. Disse har så blitt plottet normert mot avslutning i dag slik at kurvene i høyre del av bildet viser hvordan disse 25 forløpene utviklet seg de neste 8 uker. Chartet viser som vanlig gjennomsnitt (svart), øvre (blått) og nedre (rødt) standardavvik. De oransje kurvene viser forløpene slik de har utviklet seg før og etter dagens situasjon. De grønne vertikale linjene viser målepunktene for matchingen. Blå skraverte felter til høyre i bildet viser bullish divergens i forhold til normalfordeling mens røde skraverte felter viser bearish divergens. I tillegg viser de grønne sirklene punkter som flest scenarier har krysset. Større sirkler indikerer flere treff.

Verdt å merke seg er at 10 handledager frem i tid (altså 2 uker) så var kun 10 av disse 25 i pluss (40%). Etter 4 uker var det 60% av disse som var i pluss og etter 8 uker 72%. Ser man på øvre og nedre standardavvik så virker det å være mer oppside i vente fra midten av Februar og utover. I det korte bildet virker det imidlertid mest nærliggende at trenden fra sommeren 2010 blir brutt. Dette vil ikke være dramatisk i og for seg men selvsagt et svakhetstegn.

Jeg skal innrømme at jeg fisket BULL ved sluttauksjonen i dag men slapp snøret for langt ned mot bunnen. Det ville ikke være unaturlig med en bounce fra MA-50 opp mot MA-20 men det som gjør bildet vanskelig er at Oslo har vært så lite samkjørt med USA de siste ukene. Ingen av de store indeksene har hatt noen markert nedgang slik Oslo har hatt og DAX holder seg fremdeles over 7000. Så enten blir dette verre ved at de store indeksene innleder en korreksjon eller så var dette Oslo-spesifikt og vi bounce opp fra disse nivåene. En bounce herfra kan også bety en midlertidig topp på vei ned til en lavere bunn - kanskje rundt 400.

Jeg er foreløpig 100% cash.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg