tirsdag 11. januar 2011

Langtidsvarsel Q1 for 2011

Har denne gang sett på de 50 mest sammenlignbare forløp (i forhold til utviklingen siden julibunnen i 2010). Data er hentet fra hovedindeksen på Oslo Børs siden 1983. Klikk på chartet for å se det i større detalj:


Chartet viser som vanlig gjennomsnitt (svart), øvre (blått) og nedre (rødt) standardavvik. De oransje kurvene viser forløpene slik de har utviklet seg før og etter dagens situasjon. De grønne vertikale linjene viser målepunktene for matchingen. Blå skraverte felter til høyre i bildet viser bullish divergens i forhold til normalfordeling mens røde skraverte felter viser bearish divergens. I tillegg viser de grønne sirklene punkter som flest scenarier har krysset. Større sirkler indikerer flere treff.

Det er en overvekt av positive scenarier. Øvre normalavvik ligger i midten av februar på 477, gjennomsnitt på 450 mens nedre avvik ligger på 423. I slutten av mars ligger øvre standardavvik på 489, gjennomsnitt på 456 og nedre avvik på 424. Ved antatt normalfordeling vil omlag 68% av alle tilfeller ligge innenfor øvre og nedre standardavvik (rød og blå kurve).

Flest krysninger av forløp finnes i øvre normalområde (grønne sirkler). Det vil i praksis si at her har flest forløp utviklet seg mens enkelte store fall trekker gjennomsnittsverdien noe ned (se oransje plot i nedre del av chartet)


Det er altså historisk sett ingenting i veien for videre oppgang. Fokus synes å burde ligge på oppsiden men markerte korreksjoner har kommet i enkelte tidligere forløp som her er undersøkt.

Jeg sitter fullastet 2x OBX.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg