tirsdag 21. september 2010

Curve Fitting

Da Oslo Børs stengte handelen så var OSEBX opp +0.8%. Dette var betydelig bedre enn de største indeksene i Europa. DAX var ned -0.2% og FTSE ned -0.3%. På mandag var imidlertid Oslo svakere enn gjennomsnittet og i alt ble dette omtrent utlignet i dag. Chartet viser fremdeles bullish outlook:


Nytt for denne gang er en tilbakeprojeksjon av de 40 tilfellene som er utgangspunktet for projeksjonene. Det skraverte grønne området viser hvordan +/-1 normalfordeling av de 40 tilfellene beveget seg i ukene før dagen som danner utgangspunkt for projeksjonene. Kriteriene for utvelgelsen av de 40 tilfellene er: a) mindre enn 2.2% ned fra forrige lokale topp  b) mellom +8.8% og +13.1% opp fra forrige lokal bunn  c) oppadgående lokal trend  c) avstand fra trendlinje mellom 52% og 72% percentil. Jeg kan love at det er ikke alltid bildet ser like pent ut men i dette tilfellet ser det ut som det har vært mulig å finne 40 ganske like tilfeller bakover i historien. Jeg bruker denne bakoverprojeksjonen som en kvalitetssikring på identifisering av tidligere tilfeller.

Som man kan se av projeksjonene så ligger de godt over det som er normalt (altså store blå skraverte områder). En videre positiv utvikling er å forvente om historien gjentar seg. Projeksjonene indikerer at indeksen normalt bør ende i området 372-397 med en middelverdi på 384 ved månedens slutt. I et slik scenario er det i normalområdet rom for pullback ned mot 374 (-2%) de neste dagene.

Etter en turbulent sesjon i USA endte markedene flatt eller lett ned. SP500 endte ned ca. -0.1% etter at Oslo stengte. SP500 futures står nå i 1133.50 som er ned omtrent -0.2% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 380.80, OBXEXDBULL på 60.85 og OBXEXDBEAR på 27.15. Men, det er mulig at en fallende oljepris gir en mer negativ åpning i Oslo enn disse utregningene indikerer.

Jeg har ennå mine BULLs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg