fredag 24. september 2010

Nytten av projeksjoner

Da jeg startet prosjektet med projeksjoner av historiske forløp var det i hovedsak basert på et håp om å kunne lære av fortiden. Tanken var å analysere tidligere forløp og se på om et selektert utvalg av tidligere hendelser kunne si noe om sannsynlig utfall for de neste dagene/ukene.

Det er flere utfordringer som må løses. Den kanskje viktigste er å finne en måte å beskrive en gitt konstellasjon i markedet på. Jeg har landet på en beskrivelse som i all hovedsak baserer seg på avstand fra lokale og regionale topper og bunner. Basert på bakoverprojeksjoner av historiske forløp virker dette å være en lovende måte å beskrive en posisjon i chartet på.

Her er et frapperende eksempel på at historien gjentar seg. Om man ser på 2. september 2010 så var det en dag med en liten nedgang etter at markedene løftet seg signifikant rett før. Det man spør seg da er om det er for sent å gå inn igjen eller om man til og med burde gå for en shortstrategi. Her er hva projeksjonene ville vist:



Kurvene er basert på 4 tilsvarende situasjoner: 29 september 2006, 26 mai 2005, 9 oktober 2003 og 17 august 1989. I dette tilfellet så er det åpenbart at historien har gjentatt seg. Om man ser på dette litt mer ut i tid så får man dette bildet:



Om historien fortsetter å gjenta seg så kan dette rallyet gå enda en stund til. For å vurdere nytten av projeksjonene har jeg satt sammen en kort film som viser alle projeksjoner fra midten av august 2010 til slutten av september hvor vi er nå. Her er den:



Jeg synes dette gir en viss pekepinn. Spesielt sammenlignet med gjennomsnittlig utvikling. Røde skraverte linjer angir bearish segment mens blåskraverte linjer er bullish.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg