fredag 24. september 2010

Oppsummering uke 38

Uken endte positivt med oppgang. Totalt sett endte OSEBX opp +0.8% og står dermed på +7.4 for september måned. Altså så langt tegner den fryktede september til å bli en utmerket børsmåned. SP500 hadde steget +9.3% for måneden da Oslo stengte men for året som helhet ligger Oslo ennå foran.

Fredagen begynte trått og jeg var innstilt på å løse inn BULL-traden min om den negative trenden fra tirsdag skulle fortsette. Da OSEBX lå og vaket i underkant av 375 så viste projeksjonene et hyperbullish scenario:


Så steg indeksen utover dagen litt frem til 1430 hvor dagens første makro dro alt kraftig oppover. Dette ble etterfulgt av en positiv åpning i USA med videre stigning samt ny makro kl 16. Tallene som ble lagt frem var blandet og ikke spesielt gode men markedet reagerte positivt. Dette ble en del debattert på Hegnar Online men uansett hvordan man tolker det så var markedets reaksjon udelt positiv. En forklaring kan være at korreksjonen fra tirsdag hadde gjort sitt og markedet var klar for oppgang. Når da "OK" tall kom så kjørte aktørene i markedet på for å bli med på en mulig bølge opp.

Hovedindeksen endte på 378.80 og dermed midt i normalområdet på 368-386 som antatt i bloggen på mandag. Basert på avslutningen på fredag ligger normalområdet for neste uke mellom 369 og 392 med middelverdi på fredag rundt 381. Det vil isåfall gi en svak økning under prosenten for uken med et normalområde fra -2.7% til +3.6%:



Utsnittet viser forventet utvikling for hovedindeksen de neste 2 ukene basert på fredagens avslutning. Stigning innenfor stigende trendkanal ser mest sannsynlig ut.

Om litt skal jeg poste et nytt innlegg som tar for seg en foreløpig undersøkelse av treffsikkerheten til disse projeksjonene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg