tirsdag 14. september 2010

Historisk sett veldig bull

Oslo Børs endte ned -0.3% mens DAX endte opp omlag +0.2%. Sammenlignet med SP500 futures så ligger hovedindeksen omlag -0.5% "etter" siden i går kveld uten at jeg har fått med meg en spesiell grunn til dette. Dagen i dag var positiv med tanke på videre oppgang. Som nevnt i forrige blogginnlegg så ville en svak nedgang i indeksen tegne et meget bullish scenario dersom man legger historisk utvikling til grunn. Dette vises på følgende chart:

Det man kan se er historisk forventet utvikling av hovedindeksen de neste 20 handledager ved lignende høyde over trendlinje og avstand til forrige bunn som i dag. I tillegg har jeg vist en lignende situasjon fra begynnelsen av mars hvor avstanden fra bunn var litt mindre men ellers mye likt. Den gang som nå indikeres en sterkere utvikling av indeks enn normalen (svart tykk kurve mot mørkegrå tynn kurve. Det indikeres også en mindre nedside innefor normalen enn historisk snitt (rød tykk kurve mot lyserød tynn). I mars så endte dette i øvre del av utfallsrom med videre sterk stigning mot toppen i april - faktisk omlag en dobbel stigning fra prognosetidspunkt. Om dette skulle slå til for OSEBX så vil vi kunne lande i området 390-400 innen en måned. Historisk normal nedside har lagt seg pent over fallende trendlinje fra apriltoppen (lyserød kanal). I sum taler altså historisk utvikling mot at vi får et markert trendskifte fra disse nivåer og videre positiv utvikling indikeres.

Er det så ingen mørke skyer på horisonten? Selvsagt kan man finne mange måter å se dette på. Svinganalyser viser at ved vendig ned er det et markert nedsidepotensial de 2-3 neste handledagene. Dette vil på mange måter være chartmessig "sunt" og legge til rette for videre oppgang innenfor positivt utfallsrom.

Til slutt et chart som viser at september 2010 så langt har vært en eneste stor opptur for S&P 500. Her er et snapshot fra Google Finance:


Jeg holder ennå mine BULLs selv om jeg har vært inne på tanken om å kaste kortene på jakt etter å treffe en topp for utgang. Jeg vet av erfaring at jeg sjelden lykkes med det og forblir derfor på min post til markert nedgang indikeres.

Til aller sist en kort oppdatering for kvelden etter USA har stengt. SP500 endte ned ca. -0.3% etter at Oslo stengte. SP500 futures står i 1118.5 som er ned omtrent -0.5% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 374.20, OBXEXDBULL på 58.90 og OBXEXDBEAR på 28.15. Det vil isåfall stille indeksen i et historisk sett usikkert beite. Se på denne:



Det man ser her er forventet situasjon for åpning i morgen med historisk sannsynlighet for stigning de neste dagene om intradag blir flat. Her utspilles to scenarier. Lander vi under 65% percentil av avstand til trendlinje er det meget bullish med 70-80% mulighet for oppgang de neste dagene. Over 65% percentil så er det mer nedside inne - historisk sett.

Kan altså se ut som helst skal litt ned før vi skal videre opp...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg