mandag 13. september 2010

Lønnsom helg

Helgen har vært god mot dem som har sittet long - som vanlig. Statistisk sett har det vært meget lønnsomt å sitte over helgen med BULL-derivater. I snitt har mandagen åpnet opp +0.38% som gir BULL-derivater nesten +0.8% fra start. I løpet av dagen har BULL steget til +1% i snitt. Hadde man altså kjøpt fredag kveld og solgt mandag kveld hver helg til nå i år så hadde man hatt en avkastning på +43%. Slike ting er selvsagt alltid lett å se i etterkant men likefullt interessant. Jeg synes det sier noe om viljen til å stige på det som har vært en flat børs til nå i år.

Det har vært en positiv dag i Asia og SP500 futures står nå i 1118 som er opp omtrent +0.9% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 375.90, OBXEXDBULL på 59.35 og OBXEXDBEAR på 27.90. Om dette holder seg ut dagen vil vi ha følgende ustikter for tirsdagen:

 Jeg har lagt på noen nye linjer som viser gjennomsnittlig utvikling og første standardavvik for alle observasjoner siden 1987. Man kan skimte disse som tynne linjer i nærheten av projeksjonene for dagens situasjon. Som man kan se er det først og fremst nedsiden (rød kurve) som er begrenset de neste ukene sammenlignet med alle historiske data (tynn lyserød kurve). Forventet stigning (svart kurve) er også høyere enn vanlig.

Videre er det interessant at indeks kan komme til å bryte enda klarer opp fra fallende trendekanal (lyserøde linjer) og sette ny høyere topp enn den i begynnelsen av august (374.33).

Men, dagen er ennå veldig ung.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg