onsdag 29. september 2010

Tid for brudd?

September har vært en usedvanlig god måned på børs for bulls. SP500 er opp +9.4% per dags dato mens OBX er opp +8.0% og OSEBX +7.5%. Bilder av SP500 viser med all tydelighet at trenden er ennå opp:


Ved flere anledninger har SP500 stanget mot 1150 de siste dagene - uten å bryte igjennom. Det virker sannsynlig at det vil komme et brudd opp eller ned de nærmeste dagene. Økt volatilitet er også et tegn på det. Se på SP500 futures chartet og legg merke til bevegelsene de siste dagene:


Det som er påfallende for meg (som er bull) er at selv ikke dårlige/middelmådige nyheter klarer å presse markedet nevneverdig ned. Har lyttet litt på Bloomberg/CNBC i dag og selv pessimistene sier at den kortsiktige trenden virker å være opp. David Tepper gjorde et intervju med CNBC for noe dager siden som det ennå refereres til. De som ennå ikke har lyttet på dette intervjuet anbefaler jeg å gjøre det. Har du dårlig tid så start 6 minutter ut i intervjuet og lytt 3-4 minutter iallefall.

Merk at man kan mene hva man vil om QE, Fed, Bernanke og Obama men likevel følge resonnementet til Tepper. Det trenger ikke være det riktige for økonomien men Tepppers argumentasjon for at aksjer vil stige de neste månedene er bra.

Når det gjelde egenproduserte projeksjoner så varierer de fra bull (med sannsynlighet for et moderat pullback) til hyperbull. En av grunnene til hyperbullscenariet er at den 22. april 2009 hadde samme utgangspunkt som nå. Den gangen steg OSEBX med +18.5% den neste måneden! Klart et slikt datasett trekker snittet opp. Det er lett å si at det var en spesiell situasjon - og det var det. Enhver situasjon er spesiell. Derfor bør man ta alle projeksjoner basert på historiske forløp med en klype salt. Det som er viktig for meg er å stadig bli minnet på at selv om markedene har gått bra/dårlig i en periode så finnes det ofte mange eksempler på at de har fortsatt i samme retning uten store pullbacks. Slik ser projeksjonschartet ut før onsdagen:


Projeksjonene er basert på 32 tilsvarende tilfeller siden 1987. Som vanlig viser grønt skravert område øvre og nedre standardavvik for historiske forløp som ligner dagens situasjon. Blå kurve viser +1 standardavvik at utviklingene for de neste 20 dagene mens rød kurve angir -1 standardavvik og svart kurve gjennomsnittet. De blå/røde skraverte områdene viser forskjell fra gjennomsnittlig utvikling for alle handledager siden 1987. Historisk har de neste dagene vært flate/nedadgående men dette scenariet endres raskt om vi får brudd opp over 1150 på SP500. Da kommer etter all sannynlighet markedene til å dra nordover et stykke grunnet brutt motstand. Får vi brudd ned fra 1150 og la oss si i første omgang -2% fall i Oslo (ned rett under MA20) så er det basert på historiske data bare å anbefale kortsiktige tradere ny bullinngang for dem som er utenfor:



Denne projeksjonen er basert på 28 tilsvarende tilfeller.

Ellers endte SP500 opp ca. +0.5% etter at Oslo stengte. SP500 futures står nå i 1141.75 som er opp omtrent +0.4% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 380.40, OBXEXDBULL på 60.60 og OBXEXDBEAR på 27.25.

Jeg er ennå fullt lastet posisjonert 2x OBX.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg