onsdag 3. november 2010

En heftig dag

En meget uvanlig dag på Oslo Børs og på børsene i USA. Insidere som dere som leser dette har selvsagt full oversikt på de viktigste hendelsene men hjemme i Norge vare det utvilsomt STL sitt fall på -5.4% som var mest fremtredende. Men, også REC falt like mye og tungvekteren DNBNOR (nest størst på børs) falt -2.6%. Dette ble veiet noe opp av RCL og MHG men resultatet ble -2% på hovedindeksen og -2.2% på OBX. Det ble dermed det største OSEBX fallet siden 24 august - dagen før augustbunnen på 343.84. Siden den gang har OSEBX steget nærmest uavbrutt +17.5%.

Markerer så dette et trendskifte? Bernanke gav aksjemarkedene stort sett det de ville ha etter rentemøtet i kveld og etter litt frem og tilbake steg markedene +0.7% høyere enn da Oslo stengte. Dette sammen med at futures har steget ytterligere indikerer en positiv start på morgendagen men allerede er det full fokus på de viktige jobbtallene som kommer på fredag ettermiddag. I Oslo skal det bli spennende å se om STL faller mer eller om det var en "passende" reaksjon på kvartalstallene i dag.

Jeg har grunnet litt på mulig exit de siste dagene og har fokusert på etablert brudd under MA-10 som mulig exit. Ikke fordi MA-10 er noe spesielt - bare greit å ha en størrelse å forholde seg til. Vi var under ved flere anledninger i dag men endte rett over for OBX. Med forventet åpning i morgen ligger MA-10 på 370.82 og det vil være omtrent -0.7% ned dit. Jeg vurderte fallet i Oslo som en engangskorreksjon og valgte derfor å sitte stille. Faktisk gikk Oslo Børs omlag -2% dårligere enn utviklingen i USA skulle tilsi.

Ta en titt på chartet:


Dette viser forventet åpning på OSEBX i morgen. Alt er fremdeles greit innenfor trendkanal og også over MA-10 og MA-20.

Når det gjelder projeksjoner basert på tidligere forløp så føler jeg nok at de er av mindre verdi i en uke som dette. Det er rett og slett litt for mange "unike" hendelser for det norske/amerikanske markedet til at projeksjonene har veldig stor relevans. For meg er det viktigste ved projeksjonene å ha visshet om hva som kan skje - og faktisk har skjedd. Det gir en form for trygghet å vite at "det er ingenting i veien for videre stigning - historisk sett". Eller, å få vite at "tidligere forløp har for det meste gitt nedgang de neste ukene". Her er kveldens projeksjon basert på estimert åpning i morgen:


Som man kan se er bildet noe usikkert. I de 35 tilfellene som her er undersøkt siden 1983 så viser de neste dagene en gjennomsnittlig utvikling men med litt mindre nedside enn det som har vært vanlig (blått skravert område under rød kurve for nedre standardavvik).

SP500 endte altså opp ca. +0.7% etter at Oslo stengte. SP500 futures står i 1196 som er opp omtrent +0.9% fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en OSEBX åpning på rundt 407.50, OBXEXDBULL på 68.55 og OBXEXDBEAR på 23.85.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg