mandag 29. november 2010

Samling i bunn

Hovedindeksen på Oslo Børs satte ny lokal bunn siden toppen 11. november (416.37). Sluttkursen fra i dag (397.91) har +4.6% opp til årstoppen. Det var en dårlig dag med stort intradags fall. Bare i 12% av handledagene i 2010 har det vært større intradags fall enn dette.

I USA så det mørkt ut ved stengetid i Oslo. Indeksene hentet seg imidlertid inn igjen og dette ses på følgende chart fra finviz som viser S&P 500 Futures:


Jeg har trukket noen streker som viser støttenivå (var nede der i dag) og fallende trend. Opphentingen i kveld var sterk men det var den også sist den 24. november. Det blir spennende om de neste dagene kan bryte nedtrenden eller om støtten brytes nedover. Jeg har tro på oppgang og vil posisjonere meg deretter. Likevel skulle jeg gjerne sett litt mer styrke over tid enn det vi har hatt de siste dagene. Man kan jo selvsagt "hive seg på" i morgen om indeksene skulle fortsette opp. Vi får se :-)

Projeksjonene varierer mellom positive (i dag morges) og negative (i kveld) mens de for morgendagen viser et heller nøytralt bilde:



Her ser man hvor pent og pyntelig OSEBX har satt lavere topper (blå sirkler) og bunner (oransje sirkler) den siste tiden. De 20 mest sammenlignbare forløp fra 1983 er plottet her. Chartet viser antatt åpning i morgen og gjelder for de neste dager om denne åpningen holder seg.

Som vanlig viser chartet gjennomsnitt (svart), øvre (blått) og nedre (rødt) standardavvik av lignende tidligere forløp på Oslo Børs siden 1983. Utvalget av tidligere forløp matches mot aktuell utvikling vha. minste kvadraters metode med mer vekt på de siste ukers utvikling fremfor indeks flere uker tilbake. Markerte topper og bunner brukes som målepunkter for matchingen (grønne vertikale linjer angir disse). De utvalgte forløpene som matcher mest med dagens situasjon plottes så som oransje kurver med siste handledag som felles punkt. Deretter viser høyre side hvordan utviklingen har vært for disse utvalgte forløpene. Blå skraverte felter til høyre i bildet viser bullish divergens i forhold til normalfordeling mens røde skraverte felter viser bearish divergens.

Etter at Oslo stengte endte SP500 opp ca. +0.9% mens SP500 futures står i 1187. Om dette holder seg så ville det normalt gi en OSEBX åpning på rundt 401.60, OBXEXDBULL på 65.50 og OBXEXDBEAR på 24.70. Det var store divergenser mellom derivatene og OBX sin  topp/bunn i løpet av dagen samt slutthandel så estimatene for BULL/BEAR må tas med en klype salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg