torsdag 25. november 2010

Pust i bakken eller nedtrend?

I min tilnærming til markedet prøver jeg å være så agnostisk som mulig. Faktorene som påvirker markedet er så ufattelig mange og til dels motstridende. For enhver som kjøper er det noen som selger. Det finnes alltid mange måter å tolke ting på og det finnes ingen fasit. Man vet først i etterkant hva markedet gjorde.

Jeg gikk ut da Oslo Børs falt kraftig den 16. november. Det ble da satt en ny lokal bunn (OSEBX: 401.62) og siden har det blitt satt en lavere topp (410.46) og enda en lavere bunn (399.99):


OSEBX har vært nede og testet MA-50 intradag men ligger ennå under MA-20 og MA-10. Etter at MA-10 ble brutt så har dette glidende snittet fungert som motstand. Denne kan brytes fra undersiden i morgen men om det snur ned kan det fort bli ny lavere bunn. Siden 11. november (416.37) har altså hovedindeksen trendet nedover men momentet er ikke veldig sterkt. Ser vi på tidligere forløp så ser bildet slik ut:


Altså ingen klar trend men historien peker mest på mulig oppside og begrenset nedside innefor normalområdet. Som vanlig viser chartet gjennomsnitt (svart), øvre (blått) og nedre (rødt) standardavvik av lignende tidligere forløp på Oslo Børs siden 1983. Utvalget av tidligere forløp matches mot aktuell utvikling vha. minste kvadraters metode med mer vekt på de siste ukers utvikling fremfor indeks flere måneder tilbake. Markerte topper og bunner brukes som målepunkter for matchingen (grønne vertikale linjer angir disse). De utvalgte forløpene som matcher mest med dagens situasjon plottes så som oransje kurver med siste handledag som felles punkt. Deretter viser høyre side hvordan utviklingen har vært for disse utvalgte forløpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg