tirsdag 9. november 2010

Sannsynligheter

Jeg har tidligere sett på sannsynligheten for å være i opptrend eller nedtrend. Man grovt si at hovedindeksen på Oslo Børs har befunnet seg i 60%-65% av tiden for de mellomlange/lange syklusene mens man er i en nedgangsfase i 35%-40% av tiden.

En mer kortsiktig kuriositet er sannsynligheten for at en rekke med negative eller positive dager skal fortsette. Også her skinner solen mer på bullfolket enn på bearfolket. Det er større sannsynlighet for at en rekke med positive dager forlenges enn det er at en rekke med negative dager gjør det. Dersom en negativ dag etterfølges av en positiv dag så har det faktisk vært slik at sannsynligheten for at denne etterfølges av en ny positiv dag er 59%, deretter 58% for en 3. dag. Slik synker sannsynligheten helt til 8. dag hvor det er 50/50 sjanse for at 9. dag også er positiv. Dette er en lang periode og det er bare 12 ganger siden 1983 at en rekke med flere positive dager har funnet sted. Den lengste perioden varte i 12 dager. Man kan fort stusse på dette og vanlig sunt bondevett ville antageligvis tippet en mye mindre sannsynlighet etter så mange positive dager. Saken er vel den at korrelasjonen fra dag til dag er svært liten slik at hva som skjedde på gårsdagen har lite å si for hva som skjer dagen i dag.

Når det gjelder rekken av negative dager så er sannsynligheten aldri mer enn 50% for at rekken skal fortsette (med ett unntak: av 9 ganger som indeksen hadde 9 dager fall i strekk så var det 5 av disse som ble til 10 dager og mer). Sannsynligheten for at en rekke med negative dager skal fortsette er relativ konstant på 47-50%.

Ellers endte SP500 opp ca. +0.3% etter at Oslo stengte. SP500 futures står nå i 1216.25 som er omtrent uendret fra Oslo close. Om dette holder seg så kan det indikere en flat OSEBX åpning på rundt 411.20, OBXEXDBULL på 69.60 og OBXEXDBEAR på 23.45.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg