mandag 15. november 2010

Holder gulvet?

Hovedindeksen har nå sluttet på 412 tallet i 5 av de 10 siste handledagene og ligger an til å åpne rundt 412 i morgen også. USA har tettet hullet som ble skapt av den store oppgangen den 4. november og setter i et 5-dagers perspektiv stadig lavere topper og bunner:


På den annen side så har ennå ikke hovedindeksen sluttet under MA-10. Ikke at MA-10 har noe magisk over seg men jeg har nå hatt denne som en mulig exit de siste ukene. MA-10 ligger i morgen rundt 378 på OBX eller 412 på OSEBX. Dette tilsvarer OBXEXDBULL på rett i underkant av 70.

"Alle" ser ut til å vente på en korreksjon. Men, så langt har den ikke kommet i Oslo og alle "forsøk" på fall har blitt raskt kjøpt opp igjen. Det virker på meg som markedene er litt slitne og ser etter en grunn til å fall litt. En slik grunn har ennå ikke kommet og kanskje vil denne sideveise bevegelsen dra ut i tid og dermed gi rom for mer oppgang. Slik ser de 20 sammenlignbare historiske forløp fra 1983 ut:



Altså ikke veldig bullish men heller sideveis med begrenset oppside og nedside. Skulle indeks stige i morgen så ser ting litt mer bullish ut. Den olivengrønne trendkanalen har nå et nedre gulv på rundt 410 mens taket ligger på ca. 424.

Jeg ville ikke bli overrasket om indeksen konsoliderte ned til 400 de neste dagene. Tror nok de runde talls magi vil gi en viss motstand der men alt i alt så styrer jo USA dette showet. Mens jeg skriver dette så faller futures trutt og jevnt og viser nå 1193.50 eller omtrent -0.6%. Om dette holder seg så ville det normalt gi en OSEBX åpning på rundt 411.90, OBXEXDBULL på 69.80 og OBXEXDBEAR på 23.35.

Så da er vi der igjen - rett rundt MA-10 og rett over den olivengrønne trendgren. Kan godt være det blir gevinstsikring for meg i morgen. Men, markedet har lenge overrasket gang på gang med å holde posisjonene så vi får se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg